Bon Sana
Veenscheiding 47 Cortgene 16 9202 LX Drachten 2951 ED Alblasserdam
Welkom Over Visie Consultmethoden Consult Tarieven Openingstijden Contact Consultant Disclaimer Veelgestelde vragen
   Integrale Gezondheidszorg
Om een goed beeld van u te kunnen vormen gaat aan ieder eerste consult een uitgebreid gesprek vooraf: de anamnese. Hierin nemen we uw voorgeschiedenis door, klachtenpatroon etc. Soms is een kort lichamelijk onderzoek wenselijk. Denk hierbij aan: * Beluisteren van de longen en meting ademhaling * Beluisteren van het hart en meting hartfrequentie * Meting bloeddruk en meting zuurstofgehalte * Bloedsuiker-cholesteroltest (via MRA) * Oorcontrole Hierna wordt een keuze gemaakt uit onderstaande therapievormen. In bepaalde gevallen is een combi- natie van therapievormen wenselijk. Voor praktische informatie kijk ook even onder het tabblad consult.      

MR-Analyse

Een totale lichaamsscan die door de computer uitgevoerd wordt. Het geeft een duidelijk overzicht van eventuele tekorten en benodigde aanvullingen. Ook risicofactoren worden inzichtelijk. M.R. staat voor Magnetic Resonance. Dit onderdeel van de Magnetic Resonance Imaging (MRI) zoals we regulier kennen, meet de totale stofwisseling. Tijdens de meting houdt u een electrode vast. U zit rustig op uw stoel en sluit gedurende de anayse uw ogen. De computer maakt een totaal verslag. Dit wordt uitgebreid met u doorgenomen.
Auriculotherapie is breed inzetbaar. Het is tevens zeer geschikt voor kinderen. We maken dan gebruik van de Laser.
Auriculotherapie Dit is een westerse manier van reflexologie, toegepast op beide oren. Auriculotherapie gaat met behulp van laser, naalden of kleine zaadjes die in de oorschelp ingebracht worden en enkele weken kunnen blijven zitten en zo de behandeling voortzetten. Auriculotherapie werkt snel en adequaat. Belangrijk is na de behandeling enkele dagen minimaal 1.5 liter water extra te drinken.

Voetreflexologie

Wij leren u bepaalde punten op uw voeten te masseren: reflexpunten. Dit kan ook op de handen uitgevoerd worden. Reflexologie uitvoeren doen we niet als volledig consult. Wel kan het er onderdeel van uit maken en leren wij u hoe u dit thuis zelf kunt doen. Met deze massagetechniek bevorderen we de gezondheid, heffen blokkades op, verlichten pijn, stimuleren de bloeds- omloop en bieden positieve ontspanning.

Vitaliteitsmeting

Zenuwbanen op uw handen/vingers worden gemeten. Deze banen geven een beeld van weefsels, organen en klieren. U houdt een meetelectrode vast tijdens de meting. De meting wordt handmatig uitgevoerd door mevr. Hanenburg. Het is mogelijk op deze manier verstoringen op te sporen die oorzaak zijn van diverse klachten. Aan de hand van de gemeten conclusies stellen we een adviesplan op. Dit kan bestaan uit het innemen van alternatieve medicamenten, voedingsaanpassing, levensstijlaanpassingen etc.
info@bonsana.nl 06 - 123 86 979
Onze apparatuur is specifiek aangepast, geschikt en niet schadelijk voor: pacemakers, implantaten, spiraaltjes, stents, hartklepprotheses, NVS, neurostimulaties. Ook wanneer u zwanger bent (of wilt worden) is onze apparatuur niet schadelijk.
Mail & Whatsapp
Zeer effectief bij verslavingszorg zoals het stoppen met roken!
Consultmethoden