Bon Sana
Veenscheiding 47 Cortgene 16 9202 LX Drachten 2951 ED Alblasserdam
Welkom Over Visie Behandelvormen Afspraak Tarieven Openingstijden Contact Consultant Disclaimer Veelgestelde vragen
Om een goed beeld van u te kunnen vormen gaat aan iedere eerste afspraak een uitgebreid gesprek vooraf. Hierin nemen we uw voorgeschiedenis door, klachtenpatroon etc. Soms is een kort lichamelijk onderzoek wenselijk. Denk hierbij aan: * Beluisteren van de longen en meting ademhaling * Beluisteren van het hart en meting hartfrequentie * Meting bloeddruk en meting zuurstofgehalte * Bloedsuiker-cholesteroltest (via MRA) * Oorcontrole Hierna wordt een keuze gemaakt uit onderstaande behandelvormen. In bepaalde gevallen is een combi- natie van behandelvormen wenselijk. Voor praktische informatie kijk ook even onder het tabblad consult.      

MR Analyse

Een totale lichaamsscan die door de computer uitgevoerd wordt. Het geeft een duidelijk overzicht van eventuele tekorten en benodigde aanvullingen. Ook risicofactoren worden inzichtelijk. M.R. staat voor Magnetic Resonance. Dit onderdeel van de Magnetic Resonance Imaging (MRI) zoals we regulier kennen, meet de totale stofwisseling. Tijdens de meting houdt u een electrode vast. U zit rustig op uw stoel en sluit gedurende de analyse uw ogen. De computer maakt een totaal verslag. Dit wordt uitgebreid met u doorgenomen.
Auriculotherapie is breed inzetbaar. Het is tevens zeer geschikt voor kinderen. We maken dan gebruik van de Laser.
Auriculotherapie Dit is een westerse manier van reflexologie, toegepast op beide oren. Auriculotherapie gaat met behulp van laser of kleine zaadjes die in de oor- schelp ingebracht worden en enkele weken kunnen blijven zitten en zo de behandeling voortzetten. Auriculotherapie werkt snel en adequaat. Belangrijk is na de behandeling enkele dagen minimaal 1.5 liter water extra te drinken.

Voetreflexologie

Wij leren u bepaalde punten op uw voeten te masseren: reflexpunten. Dit kan ook op de handen uitgevoerd worden. Reflexologie uitvoeren doen we niet als volledig consult. Wel kan het er onderdeel van uit maken en leren wij u hoe u dit thuis zelf kunt doen. Met deze massagetechniek bevorderen we de gezondheid, heffen blokkades op, verlichten pijn, stimuleren de bloeds- omloop en bieden positieve ontspanning.

Vitaliteitsmeting

Zenuwbanen op uw handen/vingers worden gemeten. Deze banen geven een beeld van weefsels, organen en klieren. U houdt een meetelectrode vast tijdens de meting. De meting wordt handmatig uitgevoerd door mevr. Hanenburg. Het is mogelijk op deze manier verstoringen op te sporen die oorzaak zijn van diverse klachten. Aan de hand van de gemeten conclusies stellen we een adviesplan op. Dit kan bestaan uit het innemen van alternatieve medicamenten, levensstijlaanpassingen etc. U kunt ook uw voeding laten testen. Daar is een apart consult voor nodig, dit vanwege de complexiteit. Zie voedingsanalyse.
info@bonsana.nl 06 - 123 86 979
Onze apparatuur is specifiek aangepast, geschikt en niet schadelijk voor: pacemakers, implantaten, spiraaltjes, stents, hartklepprotheses, NVS, neurostimulaties. Ook wanneer u zwanger bent (of wilt worden) is onze apparatuur niet schadelijk.
Zeer effectief bij verslavingszorg zoals het stoppen met roken!
Voedingsanalyse Voeding is van grote invloed op onze gezondheid. Veel problemen proberen we op te lossen met reguliere medicatie, maar het meest welkome is dit met voeding te doen. Sommige voedingsmiddelen kunnen storend werken op uw gezondheid, anderen kunnen dit juist bevorderen. Informatie rondom voeding... Welke voeding kan ik wel/niet gebruiken... Wat doet dergelijke voeding met mij... Vermoeidheid, los ik dat op met de juiste voeding... Heb ik een allergie en hoe los ik dat op... We meten een grote set aan voedingsmiddelen. Denk hierbij aan lactose, melkproducten, groenten, gluten, granen, vleessoorten etc. Ook kunt u zelf uw eigen voedingsmiddelen meenemen. Maakt u een afspraak, dan krijgt u van ons een bestand gemaild met de voedingsmiddelen die we meten. Zo heeft u alvast een overzicht en kunt u eventueel zelf aanvullen. Samen met u proberen we het antwoord te vinden. In een langer durend consult krijgt u veel informatie én een naslagwerk mee naar huis. U gaat hier thuis 3 maanden voluit mee aan de gang. Daarna zien we u graag terug voor een kort consult. Na wederom 3 maanden doen we een nieuwe Voedingsanalyse. Zo herhalen we de cyslus tot ú tevreden bent. Voedingsanalyse een op zichzelf staand, langer consult. We nemen de tijd om alles tot in detail te testen. Wilt u een consult mbt voeding probeer dit duidelijk aan te geven bij het maken van een afspraak. Een Voedingsanalyse wordt gecombineer met een Vitaliteitsmeting en MR Analyse. De korte tussen- consulten bestaan uit een MR Analyse.
U krijgt van ons geen dieet U krijgt advies! Speciaal op maat gemaakt Zo kunt u zelf uw eigen menu blijven samenstellen.
             Adviesbureau voor Integrale Gezondheid
Behandelvormen